Jak Retušovat Fotografii Ve Photoshopu

Obsah:

Jak Retušovat Fotografii Ve Photoshopu
Jak Retušovat Fotografii Ve Photoshopu

Video: Jak Retušovat Fotografii Ve Photoshopu

Video: Jak Retušovat Fotografii Ve Photoshopu
Video: Jak retušovat fotografii a jaké nástroje použít – Photoshop CZ tutorial 2024, Smět
Anonim

Každá rodina má archiv pečlivě zachovaných starých fotografií. V průběhu let tyto fotografie ztrácely jas, vybledly barvy a samotné fotografie by mohly být pokryty prasklinami, tmavými skvrnami a jinými vadami. Pokud chcete zachovat staré fotografie na dlouhou dobu, můžete je retušovat, vrátit je do původního vzhledu pomocí Photoshopu a poté je uložit v elektronické podobě.

Jak retušovat fotografii ve Photoshopu
Jak retušovat fotografii ve Photoshopu

Instrukce

Krok 1

Nejprve naskenujte fotografii ve vysokém rozlišení - minimálně 300 pixelů na palec. Otevřete naskenovaný obrázek s defekty ve Photoshopu a nastavte jej na požadovanou velikost. Retušujte fotografii při 100% zvětšení. Otevřete nabídku Obrázek a vyberte Režim> Barva CMYK pro převod fotografie z RGB na CMYK pro další tisk.

Krok 2

Duplikujte hlavní vrstvu fotografie a klikněte na paletu kanálů a poté kliknutím na ně postupně zobrazte náhled každého z barevných kanálů. Vyberte kanál, na kterém jsou nejviditelnější škrábance a nedokonalosti fotografie, a aktivujte jej.

Krok 3

Kliknutím na ikonu oka zapnete barevný obrázek a poté na fotografii použijete Filtr> Gaussovo rozostření, abyste se zbavili malých škrábanců. Někdy tato metoda může vést ke zkreslení obličejových rysů na fotografii - v takovém případě retušujte každý škrábanec samostatně pomocí nástroje Spot Healing Brush Tool, stejně jako nástroje Healing Brush Tool a Clone Stamp.

Krok 4

Zvětšete fotografii a začněte opatrně malovat viditelné vady. Jako zdroj pro klonování vyberte nepoškozené části fotografie.

Krok 5

Po odstranění škrábanců a vad pokračujte k barevné korekci. Pro korekci barev použijte kanály, křivky a vyvážení barev, selektivní barvu a úrovně. V případě potřeby změňte fotografii zpět do režimu RGB, nezapomeňte ji však pro tisk vrátit do režimu CMYK.

Doporučuje: