Jak Zjistit Barvu Pozadí

Obsah:

Jak Zjistit Barvu Pozadí
Jak Zjistit Barvu Pozadí

Video: Jak Zjistit Barvu Pozadí

Video: Jak Zjistit Barvu Pozadí
Video: TEST | Kdo vás tajně miluje? 2024, Duben
Anonim

Jakýkoli text lze charakterizovat alespoň dvěma barevnými charakteristikami - barvou textu a barvou pozadí. Totéž platí pro většinu obrázků, zejména počítačových - pozadí se zpravidla liší od hlavního obrazu a má jakési monochromatické nebo vícebarevné zbarvení. Při navrhování textových a grafických dokumentů je často nutné určit barvu pozadí použitou ve stávajícím vzorku.

Jak zjistit barvu pozadí
Jak zjistit barvu pozadí

Instrukce

Krok 1

Pomocí integrovaných funkcí některých programů můžete definovat barvu pozadí libovolného dokumentu, obrázku, webové stránky a obecně jakékoli oblasti obrazovky. Tyto programy jsou obvykle navrženy pro práci s grafikou a mají nástroj, který se nejčastěji nazývá kapátko. Po jeho aktivaci můžete pomocí kurzoru myši vybrat bod na obrazovce, jehož barevný odstín je třeba určit. Aplikace si tuto barvu zapamatuje a poskytne příležitost ji použít k práci s grafikou nebo k zapsání příslušného kódu. Mezi takové programy patří například ColorImpact.

Krok 2

Pokud potřebujete zjistit barvu pozadí stránky html, můžete hexadecimální nebo mnemotechnický kód použitého odstínu najít přímo v jeho zdroji nebo v externím souboru stylu. Otevřete stránku uloženou na pevném disku pomocí libovolného textového editoru a pokud je načtena do vašeho prohlížeče, klikněte pravým tlačítkem na pozadí a v místní nabídce vyberte řádek „Zdrojový kód“. Zde lze nastavit barvu pozadí několika způsoby. Začněte tím nejjednodušším - najděte tag body ve zdrojovém kódu a v něm atribut bgcolor nebo pozadí. V nich lze požadovanou hodnotu zadat v hexadecimálním kódu (například # FF0000) nebo v mnemotechnickém označení (například červená).

Krok 3

Pokud ve značce body nejsou žádné takové atributy, hledejte mezi touto značkou a začátkem stránky značku otevíracího stylu. Poté následuje popis stylů dokumentu v jazyce CSS. Mezi těmito popisy lze také určit selektor těla a pro nastavení barvy pozadí se používají atributy pozadí nebo barvy pozadí. Pokud značka stylu neobsahuje popis stylů, ale místo toho existuje odkaz na externí soubor s příponou css, otevřete tento soubor a vyhledejte značku těla a atributy pozadí nebo barvy pozadí označující odstíny pozadí v to.

Doporučuje: