Jak Uložit Dokument Jako Výkres

Obsah:

Jak Uložit Dokument Jako Výkres
Jak Uložit Dokument Jako Výkres

Video: Jak Uložit Dokument Jako Výkres

Video: Jak Uložit Dokument Jako Výkres
Video: Autocad uložiť výkres do pdf formátu 2024, Smět
Anonim

V různých situacích může být zapotřebí vědět, jak ukládat dokumenty jako obrázek. Plán lze také provést několika způsoby. Vše záleží na tom, s jakou aplikací uživatel pracuje, protože taková příležitost se nabízí nejen v grafických editorech. Zejména v editorech Microsoft Office Word a Excel můžete ukládat dokumenty nejen jako textové nebo html stránky, ale také jako obrázek.

Jak uložit dokument jako výkres
Jak uložit dokument jako výkres

Instrukce

Krok 1

Chcete-li dokument uložit jako obrázek v grafickém editoru, zadejte správnou příponu souboru (.bmp,.jpg,.dds,.

Krok 2

Chcete-li uložit dokument ve formátu pro různé platformy v aplikaci Microsoft Office Word nebo Microsoft Office Excel, klikněte na kulaté tlačítko Office v levém horním rohu dokumentu a v nabídce, která se otevře, vyberte příkaz „Uložit jako“. Po výběru adresáře a zadání názvu dokumentu pomocí rozevíracího seznamu v poli „Typ souboru“vyberte příponu PDF (*.pdf) a klikněte na tlačítko „Uložit“. Pokud chcete, aby byl text v dokumentu v budoucnu upravitelný, uložte dokument znovu, ale v textovém formátu. Pamatujte, že pokud dokument uložíte ve formátu.docx (.xlsx) a pak jednoduše změníte příponu na.pdf v názvu souboru, nezískáte požadovaný výsledek.

Krok 3

Jiný způsob je kreativnější. Otevřete dokument, který chcete nakreslit, a „vyfoťte“jej. K tomu použijte libovolnou aplikaci pro snímání obrázků nebo použijte tlačítko Tisknout obrazovku. Otevřete obrázek, který jste právě pořídili v grafickém editoru (a pokud jste použili klávesu Print Screen, vytvořte nový dokument a vložte do něj obrázek ze schránky), v případě potřeby obrázek upravte (ořízněte okraje, upravte kontrast, barva atd.). Uložte soubor ve formátu obrázku.

Doporučuje: