Jak Změnit Frekvenci Monitoru

Obsah:

Jak Změnit Frekvenci Monitoru
Jak Změnit Frekvenci Monitoru

Video: Jak Změnit Frekvenci Monitoru

Video: Jak Změnit Frekvenci Monitoru
Video: Tutoriál - Jak nastavit Hz monitoru l TRIANGL 2024, Duben
Anonim

Počítačové monitory mají celou řadu charakteristik, o kterých uživatelé často ani nevědí, že je mají, natož aby je jakkoli upravovali. Jednou z těchto charakteristik je zobrazovací frekvence obrazu. Udává, kolikrát za sekundu se obraz na obrazovce počítače obnovuje, a pokud je to nutné, můžete jej změnit, zvýšit nebo naopak snížit.

Jak změnit frekvenci monitoru
Jak změnit frekvenci monitoru

Nezbytné

Počítač se systémem Windows s připojeným monitorem, základní dovednosti nastavení počítače

Instrukce

Krok 1

V jakékoli neobsazené části obrazovky klikněte pravým tlačítkem. V zobrazeném seznamu akcí vyberte položku „Vlastnosti“a klikněte na ni levým tlačítkem myši.

Krok 2

V okně, které se otevře a které se nazývá „Vlastnosti zobrazení“, je v horní části seznam karet. Vyberte kartu „Možnosti“.

Krok 3

Ve spodní části okna možností je tlačítko „Pokročilé“. Umístěte na něj kurzor a klikněte levým tlačítkem myši. Otevře se okno Pokročilé nastavení monitoru.

Krok 4

V tomto okně vyberte kartu Monitor. V poli „Nastavení monitoru“najděte řádek „Obnovovací frekvence obrazovky“. Klikněte na něj a vyberte novou obnovovací frekvenci. Obrazovka bude blikat a začne pracovat na nové frekvenci. Pokud zvolená frekvence není monitorem podporována, zobrazí se černá obrazovka. V takovém případě nic nestiskněte, po 15 sekundách se monitor vrátí na předchozí nastavení.

Doporučuje: